Kuinka kaikki oikein alkoi ?

Mieskoneen alkusävelet 

Elettiin -80 luvun loppupuolta kun Juha Mieskosen ja Ekku Apon tiet yhtyivät bändissä nimeltä Cortego´s !  Bändi soitti englanniksi laulettua omaa ja laina rokkia. Bändi teki muutamia keikkoja ja Tavastiakin valloitettiin.

Juha oli aiemmin kerinnyt jo levyttämään Bablers yhtyeen kanssa, jossa oli mukana suurellekin yleisölle tuttuja herroja Janne Haavisto (J. Karjalainen & Mustat Lasit, Laika & Cosmonauts) , sekä myöhemmin soolouralla ja lauluntekijänä menestynyt Ari Tamminen. Juhan meriitteihin kuuluu myös Baysix bändi, joka Jukka Virtasen juontamassa levyraadissa vei potin kotiin kappaleella Heroes of broken hearts,

Jossain vaiheessa herrojen kesken (Juha & Ekku) tuli puhetta omista Suomenkielisistä biiseistä, joita kummallakin oli pöytälaatikossa. Eipä muuta kuin kokeilemaan ja treenaamaan Suomi matskua. Juhalla kappaleita oli laatikossa valmiina läjäpäin ja Ekun muutaman tuotoksen avulla saatiin helposti setti kasaan. Ja kun setti oli kasassa ja eikun miettimään bändille nimeä, pitkän ja hartaan treenikämppäistunnon jälkeen päädyttiin tiputtamaan Juhan sukunimestä viimeinen kirjain pois ja Mieskone oli saanut nimensä.

Ensimmäisessä Mieskone kokoonpanossa musisoivat, Juha Mieskonen laulu ja basso, Ekku Apo kitara ja laulu, Ari Ilaskivi rummut, Jarmo Lehtelä kitara. Harjoitustilat olivat Kasarmikadulla Cantina Westin vieressä kellarissa ja kun se setti oli kasassa, luonollinen siirtyminen keikkamyynnin pariin oli mennä Cantinaan kaljalle ja samalla kysymään kuka vastaa bändien buukkaamisesta. Asiaa hoiti musisoiva baarimikko Maku Siirtola, joka tulikin treenikämpälle kuuntelemaan bändiä ja totesi "pojat te tarvitsette tähän bändiin kosketinsoittajan" näin Makusta tuli Mieskoneen kosketinvirtuoosi.

Ari Ilaskiven lähtiessä Englantiin opiskelemaan rumpalin pallille siirtyi Cortegosin ajoilta tuttu Tomppa Frisk. Keikoilla saadun hyvän vastaanoton päätettiin pyytää muutamaa levy-yhtiötä katsomaan ja kuuntelemaan. Tilanne oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että molemmat levyhtiöt olivat kiinnostuneita tekemään yhteistyötä bändin kanssa. Audiovoxin  Ilkka Vainio kustansi bändille demosession, joka Tipi Toikan  avustukselle nauhoitettiin livenä Pitäjämäellä. Materiaali oli hämmästyttävän valmiin kuuloista ilman ihmeempiä studiokikkoja. Tomppa totesikin, että vaikka Mieskoneen soittajat eivät ehkä ole Suomen taitavimpia, mutta bändin soundi on soittajien yhteenlaskettu summa ja se vaan toimii ja kuulostaa hyvältä. Samaan aikaan bändiä lähestyi myös monikansallinen Polygram levy-yhtiö, jonka kanssa sitten loppujen lopuksi tehtiin kaksi levyä:

Voisitko Viheltää 1993 ja Roosa ja Kymmenen Muuta 1995 ( biisit löydät tuotantoa kohdasta).

Voisitko Viheltää levyltä lohkaistiin sinkkuja mellevä määrä ja radion listasijoituksiakin sateli kiitettävästi, Omenapuu, Vihreällä Bussilla, Toivelevyt, Liikemiehen Taivas, Yksinäinen. Radiosoiton myötä tehtiin myös keikkaa runsaasti ympäri Suomea. Bändin kokoonpano levyllä ja keikoilla oli siihen aikaan: Juha Mieskonen laulu, Ekku Apo kitarat ja laulu, Maku Siirtola koskettimet ja haitari, Harri Moilanen kitara ja Peki Uurtimo basso. Levy äänitettiin Hitsville ja Finnvox studioilla Helsingissä, levyn tuottajana ja äänittäjänä toimi Janne Haavisto.

Yhtye osallistui myös Syksyn Sävel kilpailuun vuonna 1993 kappaleella Sininen Mekko.

Toinen levy Roosa ja Kymmenen muuta äänitettiin kokonaisuudessaan 1995 Finnvoxin studiolla, tässä vaiheessa Harri oli keskittymässä enemmän opintoihin ja kesken levyn teon toiseen kitaraan tuli Harrin tilalle Henny Björklöf. Tuottajana hääri jälleen Janne Haavisto ja äänittäjänä Risto Hemmi. Hitiksi asti levyltä noussut Roosa ja kahdeksan muuta on varmasti tuttu rallatus monelle radion kuuntelijalle.

Bändi julkaisi myös sinkun Pienen pojan unelma yhdessä Veli Matti Järvenpään kanssa. Sinkun äänitti Tom Nyman Hitsville studiolla

Pelkästään sinkkuna julkaistiin myös hyvin radiosoittoa saanut Erillaisia Ihmisinä,  joka äänitettiin Finnvoxilla ja tuottaja /äänittäjänä toimi T.T.Oksala

Kolmas levy Kaislavene 1999 sitten tehtiin Texicalli Records levy-yhtiölle, se äänitettiin jälleen Finnvox studioilla. Tällä kertaa äänittämisen lisäksi Dan Tigersted toimi levyn tuottajana. Bändin kokoonpanossa levyllä ja keikoilla siihen aikaan soittivat. Juha, Ekku ja uusina jäseninä kitaristi Marko Karhu ja rumpali Ile Tirkkonen. Voidaan puhua tietynlaisesta "nuorennus leikkauksesta", sillä molemmat olivat ns. kouluja käyneitä nuoren polven ammattimuusikkoja.

Aikaa on kulunut ja paljon on vettä virannut Vantaassa.... Tällä hetkellä yhtye keikkailee kokoonpanossa Juha, Ekku, Vili Kupiainen basso, Jari Tuomainen kitara ja Mika Ryhänen rummut. Viimeisin sinkku on vuodelta 2006 Lupaukset,  tämä äänitettiin ja miksattiin bändin treenikämpällä Aki Laapion toimiessa äänittäjänä. Tarina siis jatkuu .....